0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Vefalı bir kızın hikayesi  (Okunma Sayısı 372 defa)
MERXAS
MERXAS
Site Yöneticisi

RABBİM BİZİ KENDİNE DOST SEÇİNCEYE KADAR YAŞAT

« : 05 Mayıs 2010, 07:18:11 »

Kendisine hayran olduğum bir ilkokul öğretmeni vardı. "Keşke bütün öğretmenler onun gibi idealist olsaydı çocuklarımız ne iyi yetişirlerdi" diye düşünürdüm. Aydın fikirli görgülü bilgili vakur ve sevimli bir hanımefendi idi; dindardı dini malumatı kuvvetliydi sağlam mantıklı ve yüksek ikna kabiliyetli idi.
Birgün sınıfta tatlı tatlı dindersi anlatırken sınıfın en çalışkan kızı kalkmış:
-"... yani efendim şimdi Allahu Teâla bize günde beş vakit namaz kılmamızı mı emrediyor bunu hepimizin yapması farz ve zorunlu mu oluyor?" Diye sormuş
Öğretmen sakin sakin:
-"Tabii yavrum herkesin bu arada sizin gibi büyümüş çocukların da beş vakit namazı kılmaları Allah'ın kesin emridir mutlaka sizin de kılmanız gerekir..." diye cevap vermiş.
O zaman o zeki ve terbiyeli kız:
-"O halde size söz veriyorum öğretmenim ben bu görevlerimi bugünden itibaren düzenli bir şekilde yapacağım..." demiş.
Öğretmen de:
-"Aferin çok doğru bir iş yapmış olursun yavrum" diye memnunluğunu belirtmiş
Ama kızın zengin ailesi ve batı kültürü ile yetişmiş mühendis profesör babası bu işe karşı çıkmışlar: "Sen küçüksün" demişler olmamış "Allah'ın senin ibadetine ihtiyacı yok!? diye kandırmağa çalışmışlar olmamış. Gelip öğretmenine baskı yapmışlar olmamış. Sonunda ne yapmışlar biliyor musunuz? Çocuklarını dindar yetiştirmek isteyen o öğretmenden kurtarmak(ünlem) için o okuldan almışlar bir başka okula kaydetmişler.
Aradan uzun zaman geçmiş. Öğretmen o çalışkan öğrenciden göz yaşartan yürek buran dokunaklı bir mektup almış kızcağız diyormuş ki:
-"Sevgili öğretmenim beni senden haksız yere koparıp ayırdılar seni çok çok seviyorum... ve sana verdiğim şeref sözümü de hiç unutmadım dinî görevlerimi hâlâ muntazaman yapmağa devam ettiğimi iftiharla belirtmek isterim..."
Sevgili çocuklar! Tabii siz biliyorsunuz ki güzel alışkanlıklar küçükken kazanılır; "ağaç yaşken eğilir" derler; onun için dinimizde namaza da ergenlik çağından önce siz yaşlarda iken başlamak gerekir.
Yine iyi bilirsiniz ki Allah'ın hiç bir şeye elbet ihtiyacı yoktur. Bilakis biz O'nun rahmetine muhtacız. İbadetler bizim menfaatimiz için ruh ve beden sağlığımız için dünya ve ahiret mutluluğuna ermemiz için şarttır.
O halde şu cici kız gibi sizler de ibadetlerinizi aksatmadan yapınız sağlam dürüst düzenli çalışkan sözünde duran Allah'a karşı kulluk görevlerinde vefalı kişiler olunuz. 

Moderatöre Bildir   Logged

GİDENLER HÜSEYNİ İŞ YAPMIŞTIR KALANLAR ZEYNEBİ İŞ YAPMALIDIR YAPMAYANLAR YEZİDİDİR....
cürmümile
Bırakın savaşçı onuruyla ölelim!
Üstad Üye

Ümmetimin SUSKUNLUĞUNU Sana şikayet ediyorum...

« Yanıtla #1 : 05 Mayıs 2010, 10:33:51 »

siz bu yazıyı paylaşınca aklıma bazı şeyler geldi.bir akrabamın çocuğu küçüktü. camiye gidiyordu.babası onu görünce" Bende küçükkken giderdim".dedi. Ben de çocuğa:"Büyüyünce de gideceksin camiye değil mi?" dedim."evet gideceğim." dedi ben inanmıyorum ama İnşaAllah yanılırım
Moderatöre Bildir   Logged

ALİ İMRAN 191. Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah’ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (ve şöyle derler:) Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni tesbih ederiz. Bizi cehennem azabından koru ünlem
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: