0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Yahudi Alimlerinden Münafık Olanlar  (Okunma Sayısı 139 defa)
hamza01
Üstad Üye

TAĞUTU RED AllahA İMAN

« : 28 Ekim 2009, 22:51:11 »

YAHUDİ VE MÜNAFIKLAR

Yahudi Alimlerinden Münafık Olanlar

Beni Kaynuka'dan: Sa'd b. Huneyf, Zeyd b. Lusayd, Numan b. Evfah b. Amr ve Osman b. Evfah vardı.

Zeyd b. Lusayd, Ömer b. El-Hattab RadıyAllahu Anhu ile Benu Kaynuka çarşısında kavga yapmıştı.

Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem'in devesi kaybolduğu zaman o şöyle demişti:

"Muhammed kendisine gökten haber geldiğini iddia ediyor. Halbuki o devesinin nerede olduğunu bile bilmiyor."

Bunun üzerine Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem'e Allah düşmanının onun devesi hakkında söylediği şeyin haberi geldi. Allah-u Teâlâ Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem'e devesini gösterdi. Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem şöyle dedi:

"Biri dedi ki: Muhammed iddia ediyor ki ona; göğün haberi geliyor. Halbuki o devesinin nerede olduğunu bile bilmiyor. Ben vAllahi ancak Allah'ın bana bildirdiğini ve Allah'ın bana gösterdiği şeyi bilirim. O deve şu dağ boğazındadır. Yuları bir ağaca sarılmıştır."

Bunun üzerine Müslümanlardan bir takım adamlar gittiler ve onu Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem'in dediği yerde ve vasfettiği gibi buldular.

Münafıklardan birisi de Rafı b. Hureymile'dir. Öldüğü zaman Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem onun hakkında şöyle dedi:

"Bugün münafıkların büyüklerinden bir büyük öldü."

Bir de Rifaa b. Zeyd vardır.

Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem onun için:

"O kafirlerin büyüklerinden biridir." demiştir.

Bu şöyle olmuştur:

Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem Beni Mustalik gazvesinden dönerken üzerine rüzgar şiddetle estiği ve Müslümanlar onun halinden korktuğu zaman Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem dedi ki:

"Korkmayınız! Ancak kafirlerin büyüklerinden bir büyüğün ölümünden dolayı bu rüzgar esmiştir."

Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem Medine'ye geldiği zaman Rifaa b. Zeyd'i işte bu rüzgarın estiği o günde ölmüş buldu.

Silsile b. Berham ile Kinane b. Suriya da münafıklardan idiler. (Siyeri İbn-i Hişam)
Moderatöre Bildir   Logged

YA BÜTÜNÜYLE ÜSTÜNLÜK VE ŞEREF YÜCE OLAN AllahA KULLUK.. YADA TAMAMİYLA ALÇAKLIK VE MAHKÛMİYET OLAN AllahIN KULLARINA KULLUK ..DİLEYEN DİLEDİĞİNİ SEÇSİN..
"Mahvolan açık bir delilden dolayı mahvolsun kabul edende açık bir delilden dolayı kabul etsin"(Enfal: 42)
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: