0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: YALNIZ Allah'TAN YARDIM İSTEMEK VE RABITA  (Okunma Sayısı 300 defa)
hamza01
Üstad Üye

TAĞUTU RED AllahA İMAN

« : 24 Aralık 2009, 22:36:02 »

YALNIZ Allah'TAN YARDIM İSTEMEK VE RABITA

Ebu Bekr es-Sıddık (r.a)'den şöyle rivayet edilmiştir:

«Hicrette, Rasulullah ile beraber mağarada bulundum.

Bir ara başımı kaldırdım ve Kureyş casuslarının ayaklarını gördüm. Bunun üzerine:

«Ya RasulAllah! Bunlardan birkaçı gözünü aşağı eğse, bizi görür» dedim. Rasulullah:

«Sus ya Eba Bekr! İki yoldaş ki, onların üçüncüsü Allah'tır» buyurdu.

(Buhari-Müslim)

HADİSTEN NE İSTİFADE EDERİZ

1 -Bazı tarikat ehli bu hadisi rabıta hususunda dayanak alıp müridin korku ve sıkıntılı anlarında, şeyhini düşünüp onun bu sıkıntıyı veya korkuyu giderme hususunda yegane merci tanınmasına delil getirdiler. Bu sebeple herkesin mutlaka bir şeyhe bağlanması gerektiğine, Ebu Bekir'in bile mağarada iken Rasulullah'dan birtakım zikir metodları ve rabıtayı öğrenerek ilk tarikat müessesini kurduğuna bu hadisle destek sağlamak istediler. Bunların hepsi kesinlikle yanlış ve tutarsızdır. Zira, Ebu Bekir'in müşriklerin ayaklarını gördüğünde bunu Rasulullah'a aktarmasındaki yegane gaye, Rasulullah'ın hayatını tehlikede görüp ne yapmaları gerektiğini öğrenmektir. Yoksa buradan onun, Rasululah'ın tehlikeyi ve sıkıntıyı gidermesini taleb ettiği anlaşılamaz. Böyle bir düşünce Allah (c.c) kendisinden başkasına sığınılmasını kesinlikle yasakladığı halde Rasulullah'ın bunu emrettiğine çıkar ki bu Allah'a ve Rasulüne karşı apaçık bir iftiradır.

2 - Rasulullah (s.a.s)'in, Allah'ın yardımının kendileriyle beraber olduğunu bilmesi ancak vahiy ile olmuştur. Yani bu, kendisine Allah tarafından bildirilmiştir.

Mücadelem İslam

"Düşmanlarım bana ne yapabilirler ki; ben cennetimi ve gülistanımı yüreğimde taşıyorum, nereye gitsem sürekli benimle birliktedir; benden bir an olsun ayrılmaz. Benim hapsedilmem halvet, öldürülmem şehadet, sürgün edilmemse seyahattir."

[Şeyhû'l İslâm İbn Teymiyye]
Moderatöre Bildir   Logged

YA BÜTÜNÜYLE ÜSTÜNLÜK VE ŞEREF YÜCE OLAN AllahA KULLUK.. YADA TAMAMİYLA ALÇAKLIK VE MAHKÛMİYET OLAN AllahIN KULLARINA KULLUK ..DİLEYEN DİLEDİĞİNİ SEÇSİN..
"Mahvolan açık bir delilden dolayı mahvolsun kabul edende açık bir delilden dolayı kabul etsin"(Enfal: 42)
MERXAS
MERXAS
Site Yöneticisi

RABBİM BİZİ KENDİNE DOST SEÇİNCEYE KADAR YAŞAT

« Yanıtla #1 : 25 Aralık 2009, 08:56:21 »

ebeblerin yaratıcıcsı yani musebbib oln Allah tan başkasından yardım dilemek ne kadar abes olur butun kainat toplans bi zarar vermeye kalksa yalnızca Allah ın diledigi kadar zarar verebilir yine tersi fayda vermeye kalksa yine Allah ın diledigi kadar verebilir slm ve dua ile...

GİDENLER HÜSEYNİ İŞ YAPMIŞTIR KALANLAR ZEYNEBİ İŞ YAPMALIDIR YAPMAYANLAR YEZİDİDİR....
SidaR
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 25 Aralık 2009, 13:14:13 »

Allah bize şah damarımızdan da daha yakınken başkasından yardım dilemekte aracı kılmakta ne oluyor..

Allah razı olsun hamza kardeşim.
Le_Nasbirenne
Yeni Üye
*

Hayya-alel İman--Hayya-alel Cİhad

« Yanıtla #3 : 15 Nisan 2010, 14:40:13 »

Bu ve benzeri örnekler çok.Kurana ve sunnete uyanlardan kılsın Rabbim bizleri.Kuranı ve sunneti kendine uydurmaya çalışanlardan rabbim muhafaza buyursun..

Cihadsız,Savaşsız,Kansız,Sakatsız Allahın Dininin Muzaffer Olacağını Zanneden Kimseler,Bu Dinin Tabiatını İdrak Edemeyen Kimselerdir! Onlar Vehme Kapılmışlardır.Davetçilerin Heybeti,Davetin Şevketi,Müslümanların İzzeti Savaşsız Olamaz!
cürmümile
Bırakın savaşçı onuruyla ölelim!
Üstad Üye

Ümmetimin SUSKUNLUĞUNU Sana şikayet ediyorum...

« Yanıtla #4 : 15 Nisan 2010, 21:10:53 »

niyeti bozgunculuk olan hadisleri evirir çevirir.
Allah razı olsun

ALİ İMRAN 191. Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah’ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (ve şöyle derler:) Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni tesbih ederiz. Bizi cehennem azabından koru ünlem
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: