0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Yeryüzünde kılınan ilk cenaze namazı...  (Okunma Sayısı 149 defa)
__YaZ_yAğMuRu__
Üstad Üye

« : 08 Temmuz 2009, 21:17:15 »

Yeryüzünde ilk cenaze namazı Hazret-i Adem aleyhi'sselam için kılınmıştır. Ubeyy b. Ka'b radıyu anh'dan rivayet edildiğine göre; Hazret-i Adem ölüm döşeğine düştüğü zaman, oğullarına:

-"Oğulcuklarım! Ben Cennet meyvalarından yemeyi arzuluyorum, özlüyorum." dedi.

Oğulları da, babaları için Cennet meyvalarını aramaya gittiler. Yolda Meleklerle karşılaştılar. Meleklerin yanlarında kefen, koku, kazma, kürek ve zenbil vardı. Melekler:

-"Ey Adem'in oğulları, nereye gidiyorsunuz, ne aramak istiyorsunuz?" dediler. Onlar da:

-"Babamız hastadır, Cennet meyvalarından yemeyi arzuluyor, özlüyor. Onu toplamak için bizi gönderdi." dediler. Melekler:

-"Geri dönünüz! Babanızın eceli geldi." dediler. Hazret-i Adem'in oğulları Meleklerle birlikte geri döndüler Hazret-i Adem'in yanına girince; Hazret-i Havva korktu ve Hz. Adem'e sarıldı. Hazret-i Adem de O'na:

-"Sen, Yüce Şanlı Rabbimin Melekleriyle benim aramdan çekil, çık! dedi.

Bunun üzerine Melekler, Hazret-i Adem'in ruhunu kabz ettiler. Sonra O'nu yıkadılar, kefenlediler, kokuladılar ve kabirini kazdılar. Sonra, Meleklerden biri öne geçti diğerleri de O'nun arkasına durdular. Hazret-i Adem'in oğulları da onların arkasına saff oldular, birlikte Cenaze Namazını kıldılar.

Sonra, Melekler kabrin içine girip Hazret-i Adem'i kabre koydular. Üzerini kerpiçle kapattılar. Kabrin içinden çıktılar, üzerine toprak çektiler. Sonra da:

-"Ey Adem oğulları! İşte ölüleriniz hakkında tutacağınız yol bu." dediler.         
Moderatöre Bildir   Logged

Ey Şehadet ünlem
    Bilsem ki ne zaman denk gelecek o gelişin..
    Gelin gibi hazırlanır, güzelce süslenirdim.

http://www.vuslatsevdasi.com/forum/tefsir_dersleri-b199.0/
yas gülü
Tecrubeli üye
**

ASRA ANDOLSUN İNSAN ZİYAN VE HÜSRANDADIR..

« Yanıtla #1 : 08 Temmuz 2009, 21:22:03 »

rabbim razı olsun inşşş emegine yüregine saglıkkk... selam ve dua ileeee...
Moderatöre Bildir   Logged

HAYAT İMAN VE CİHAT ALNIMIZIN YAZISIII...
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: