0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Yetim-Der'den Kuran'ı Anlama Semineri  (Okunma Sayısı 118 defa)
MERXAS
MERXAS
Site Yöneticisi

RABBİM BİZİ KENDİNE DOST SEÇİNCEYE KADAR YAŞAT

« : 17 Eylül 2010, 09:54:25 »

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Yetim Der tarafından düzenlenen "Kuran'ı Anlamak" konulu seminerde, son günlerde Kuran'a karşı yapılan çirkin eylemlere dikkat çekilerek, tüm Müslümanların en güzel şekilde Kuran'a sahip çıkması gerektiği vurgulandı.

DİYARBAKIR -  Geçtiğimiz Nisan ayında kurulmasına rağmen yaptığı faaliyetlerle halkın teveccühünü kazanan Yetim-Öksüz ve Mağdurlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim Der), “Kuran’ı Anlamak” konulu bir seminer düzenledi.

Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan dernek binasında saat 20.00'de düzenlenen seminere konuşmacı olarak Ömer Çelik katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Yetim-Der Genel Başkanı Fikri Karavil, Kuran’a yönelik çirkin saldırılara değinerek bunun Müslümanlar için tahammül edilemez bir durum olduğunu belirtti. Müslümanların bu acıyı tüm hücrelerinde yaşamaları gerektiğini ifade eden Karavil, söz konusu çirkin eylemlere karşı düzenlenecek etkinlik ve protestolara herkesin katılması gerektiğini kaydetti.

Karavil’den sonra söz alan Ömer Çelik, Son İslam’a ve Müslümanlara yönelik saldırılarda artış olduğuna dikkat çekerek, "İslam düşmanları tarafından, yani Siyonistlerin ve Amerika'nın organize ettiği yüce dinimiz İslam'ın kutsal değerlerine yapılan saldırılara şahit oluyoruz. Bundan önce hatırlarsanız Danimarkalı karikatürist tarafından, Peygamber efendimize hakaret içeren karikatürler yapıldı. Daha sonra başka ülkelerde peygamberimiz, Hz. Ali ve Hz. Aişe ile ilgili çok alçakça iftiralar atıldı. Son olarak da ABD’de bir rahip 11 Eylül bahanesiyle Kuran’ı yakacağını söyledi” dedi.

Amerika’nın devlet ve hükümet olarak bu işi istemiyormuş gibi bir izlenim verdiğini ancak söz konusu eylemi engellemeyerek ikiyüzlü bir tavır sergilediğini belirten Çelik, bu durumun da onların İslam’a olan düşmanlıklarını gösterdiğini vurguladı.

Söz konusu saldırıların İslam düşmanlarının İslam’a karşı acziyetini ortay koyduğun dikkat çeken Çelik,  “Avrupa İslam'ın yükselişini bir türlü önleyemiyor. Amerika’da da, Avrupa’da da bu öyledir. Yapmış oldukları bu kadar iftiraya rağmen, çevirmiş oldukları bu kadar entrikaya rağmen yine İslam'ın yükselişini engelleyemiyor, insanların Kuran'a teveccühünün önüne geçemiyorlar. Bunun önüne geçemediklerinden dolayı bu dine saldırıyorlar” ifadelerini kullandı. (M. Hüseyin Temel – İLKHA)
Moderatöre Bildir   Logged

GİDENLER HÜSEYNİ İŞ YAPMIŞTIR KALANLAR ZEYNEBİ İŞ YAPMALIDIR YAPMAYANLAR YEZİDİDİR....
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: