0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Yiğid.. Şehid .. Furkan..  (Okunma Sayısı 444 defa)
Âl-i İmran
Yardımcı Yönetici

“Batın-ı kalp ayine-i sameddir ve ona mahsustur”

« : 16 Temmuz 2010, 22:18:29 »

Şehidçe Bir Bakış .. -ortada elinde kamera olan-

Furkan Doğan'ın aziz hatırasına dair

Bir grup arkadaş, yalancı dünyanın yalanlarından bunaldık, Mavi Marmara şehitlerinden sevgili Furkan Doğan'ın ailesini ve kabrini ziyaret için Kayseri'ye gittik.

Bana ilaç gibi geldi bu seyahat.

Şehidimizin o kısacık ömrüne sığdırdığı sayısız güzelliği ailesinden ve yakınlarından dinledikçe kendi çirkinliklerime yandım.

Efendimiz (sallAllahu aleyhi ve sellem) peygamber olmadan önce de tertemiz, örnek bir insandı; Cenâb-ı Hak onu küfre ve şirke hiç bulaştırmamış, her türlü hayâsızlıktan sakındırmış ve toplum nezdinde muteber kılacak faziletlerle donatmıştı.

Ona komşu olarak seçtiği Furkan'ı da ta bebekliğinden itibaren bu kutlu komşuluğa hazırladı Cenâb-ı Hak.

Daha beşikteyken açık ve seçik olarak Allah'ı zikrediyordu Furkan.

Çocukluğundan beri sabah namazını camide, cemaatle kılıyordu.

Şuurlu bir Müslüman olmak için mütemadiyen okuyan ve okuduklarını çevresiyle paylaşarak "emri bil maruf, nehyi anil münker" vazifesini yerine getiren, yaz tatilini bir Kur'an kursunda bulaşık yıkamakla geçirerek lay lay lom dünyasından uzak duran, okul arkadaşlarını Gazze'ye yardım için örgütleyerek infak kültürünü yaşatan, Yusuf güzelliğine meftun kızların ilgisinden kaçarak nefsini terbiye eden... pırıl pırıl bir delikanlıydı.

Furkan hakkında işittiğim şeyler –nur üstüne nur- bu köşeye sığmaz.

Teferruatlı bir Furkan portresi çizme işini Adem Özköse'ye bırakıyorum.

Furkan'ı anlatan bir kitap yazmaya niyetlenmiş Adem Özköse.

Muhakkak yazmalı.

Gençler o kitabı muhakkak okumalı.

Furkan'ın şehadetine özenmeden evvel, Furkan'ın yaşadığı faziletli hayata özenmeli gençler.

Hepimiz özenmeliyiz.

Ben Furkan'ı Mavi Marmara'daki sevimli çocuk olarak hatırlıyordum, hepsi o kadar; Kayseri'de hakkında işittiklerimden ve nurlu kabri başında hissettiklerimden sonra ise, karşısında mahcubiyetten ne yapacağımı şaşırdığım bir büyüğüm olarak görüyorum onu.

Bileydim, elini öpmeden bırakır mıydım o gemide?

Hakan Albayrak[/b]

Cry  bize düşen yürek yangını,onlar gibi olamadık diye...
Moderatöre Bildir   Logged

İntizarınla çöller deli divaneydi, Firkatin bir kor idi, Alev idi dile ey YAR …
afra
Tecrubeli üye
**

ŞeHaDet DoRuKlArA DoĞrU SeVdAlAnMaK..

« Yanıtla #1 : 16 Temmuz 2010, 22:50:07 »

SadSad

YüRü MücahiDim YüRü,
      HeR aDımınDa ßiR KafiR qeßerSin 
ßiR Allah'u EkßeR DemenLe,ArS TekßirLerLe İnLeSin..
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #2 : 16 Temmuz 2010, 23:05:12 »

aziz şehidimizin şehadeti mubarek olsun. Yüce Allah Bizleri onun yolundan ayırmasın inş.

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
MERXAS
MERXAS
Site Yöneticisi

RABBİM BİZİ KENDİNE DOST SEÇİNCEYE KADAR YAŞAT

« Yanıtla #3 : 17 Temmuz 2010, 08:16:18 »

goktaş hocanında sevdigi ender genclerden biri olan furkan dogan genc yaşına ragmen islam mucahidlerinin gıpta ile baktıgı en yuksek makama cıktı rabbim bizleride onlara kavuştursun inşaAllah...

GİDENLER HÜSEYNİ İŞ YAPMIŞTIR KALANLAR ZEYNEBİ İŞ YAPMALIDIR YAPMAYANLAR YEZİDİDİR....
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: