0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Hanım takva ehli olunca..  (Okunma Sayısı 463 defa)
HabiR
Ziyaretçi
« : 02 Mart 2009, 15:12:44 »

Büyük velîlerden Şâh Şücâ Kirmânî hazretlerinin bir kızı vardı. Kirman vâlileri ona tâlibdi. Şâh onlardan üç gün mühlet istedi. Bu üç gün içinde mescidleri dolaştı. Güzel namaz kılan bir genç gördü. Namazı bitirinceye kadar onu seyretti. Sonra yanına gidip: Ey genç, evli misin? diye sordu. Genç; Hayır. deyince, ona; Kur'ân-ı kerîm okuyan, takvâ sâhibi ve güzel bir kızla evlenmek ister misin? dedi. Genç; Bana kim kız verir ki, dünyâda üç dirhemden başka hiç bir şeyim yok. dedi. Ben veririm, bu üç gümüşün biri ile ekmek, biri ile katık, biri ile güzel koku satın al. dedi.

Şâh Şücâ kızını o genç ile evlendirdi. Kızı, o fakir gencin evine girdiğinde, bir kuru ekmek parçası gördü. Bu nedir? diye sorunca, genç; Senin nasibindir. Yarın sabah yemek için ayırmıştım. dedi.

Şâhın kızı babasının evine doğru gitmeye başlayınca, genç; Ah! Ben Şâhın kızının, benim yanımda durmayacağını bilmiştim. dedi. Kız bunu işitince; Ben senin fakirliğin sebebiyle gitmiyorum, îmânının zayıflığı için gidiyorum. Sen akşamdan, sabahın ekmeğini hazırlıyorsun. Ben ise babama şaşıyorum, bunca senedir yanındayım, bana seni haramlardan kaçan, dünyâyı hiç düşünmeyen birine vereceğim derdi. Bugün öyle birine verdi ki, Rabbine îtimâd etmiyor, rahat içinde bulunmuyor. Bu evde ya ben kalırım, ya bu ekmek. Sen karar ver. dedi. Genç ekmeği bir fakire verdi. Şâhın kızı geri döndü ve onunla mesûd olarak yaşadı...
Moderatöre Bildir   Logged
_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #1 : 02 Mart 2009, 15:37:30 »

gerçekten güzel bi kıssa Allah razı olsun abem... ya biz biz kaç yıl sonranın bile hesabını yapıyoruz sanki bi saate kadar dahi yaşama garantimiz olmadığını bildiğimiz halde....

(dualar sana filistin)
HabiR
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 02 Mart 2009, 15:43:18 »

ecmain inşAllah abem.. haklısınız abem. RABBİM yardımcımız olsun inşAllah..
__YaZ_yAğMuRu__
Üstad Üye

« Yanıtla #3 : 02 Mart 2009, 21:52:37 »

Helal olsun valla teslimiyet böyle olmalı ...Rabbim razı olsun inş.Emeğine sağlık kardeşim...

Ey Şehadet ünlem
    Bilsem ki ne zaman denk gelecek o gelişin..
    Gelin gibi hazırlanır, güzelce süslenirdim.

http://www.vuslatsevdasi.com/forum/tefsir_dersleri-b199.0/
seriyye
Üstad Üye

Allaha teslim olan eşyayı teslim alır.

« Yanıtla #4 : 02 Mart 2009, 22:11:06 »

nerdeeeeeeeeee

harras
Mücadeleci::.
Üstad Üye

Bir Seher Daha Ya Rab Bir Vuslat Daha Ya Rab...

« Yanıtla #5 : 02 Mart 2009, 23:46:33 »

maşAllah maşAllah ne diyebirizki teslimeyet ve kanaatkar   Sad simdiki manzara içler acısı Allah yardımcımız olsun

Allah razı olsun abem selam ve dua ile...

<a href="http://cagritv.com.tr/bannerler/ctv-468x60.swf" target="_blank">http://cagritv.com.tr/bannerler/ctv-468x60.swf</a>
“Güzel ahlak, senin Allah'dan başka bir maksadının olmamasıdır.” (Ebu Said El-Harras)
HabiR
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 03 Mart 2009, 14:35:57 »

ecmain inşAllah can kardeşlerim..
mariye
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #7 : 03 Mart 2009, 15:21:45 »

Helal olsun valla teslimiyet böyle olmalı ...Rabbim razı olsun inş.Emeğine sağlık kardeşim...

İnşirâh…İnşirâh…İnşirâh…Hâra düştüm,dilime kan değdi yüreğime od.Dâra düştüm Ey Rab bana bir inşirah .....Ah-u efgânımı bir
dinleyiver, bu gece çok karanlık…katran karası olmuş göğsümü bir açıver…Daraldım…Bir bakıver..
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: