0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 3 4 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: ...Hazır Cevap...  (Okunma Sayısı 1717 defa)
cürmümile
Bırakın savaşçı onuruyla ölelim!
Üstad Üye

Ümmetimin SUSKUNLUĞUNU Sana şikayet ediyorum...

« : 26 Ekim 2010, 20:06:31 »

Bir üniverseitede bir öğrenci ve bir profesor görev yapıyormuş.Profesor öğrenciyi,öğrencide profesorü hiçsevmezmiş.bir gün yemekhanede yer olmadığından öğrengi profesorum yanına oturmuş.
profesor:
-Ayılar ve kuşlar yan yana oturamaz,demiş öğrenci:
-o zaman ben kanatlanıp buradan ayrılayım,demiş bu profesorun ağarına gider ve sınavdan çocuğun düşük not alması için elinden geleni yapar ama öğrenci çok yüksek bir not alır profesor öğrencinin kağıdına kocaman bir 'ÖKÜZ'yazar ve çocuğu odasına çağırır.çocuk kağıdı alıp odadan çıkar ama 2 dk sonra profesorun odasına girip:
-hocam kağıda isminizi yazmışsınız ama notumu yazmamışsınız,der.....
Moderatöre Bildir   Logged

ALİ İMRAN 191. Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah’ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (ve şöyle derler:) Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni tesbih ederiz. Bizi cehennem azabından koru ünlem
cürmümile
Üstad Üye

« Yanıtla #1 : 26 Ekim 2010, 20:14:19 »

eski çoraplar

bir zamanlar çok zengin bir adam,çocuklarına şöyle vasiyette bulunur
-''Ben ölüp yıkanınca şu eski çoraplarımı ayağıma geçirin,ben bunlarla gömülmek istiyorum.''
Vakit saat gelir bu zengin vefat eder.
cenaze yıkandıktan sonra oğulları çorapları alıp getirirler.
Babamızın vasiyeti var,şu eski çorapları ona giydireceğiz derler.Hoca efendi bunu katiyyen kabul etmez.Müftüye çıkarlar.O da dinimizde böyle bişey yok deyip reddeder.
ister istemez,babalarının vasiyetinden vazgeçmek mecburiyentinde kalırlar.Cenazeyi defnedip kabirden ewlwrine dönünce komşularından biri elinde bi mektupla gelir: Ve mektupta şöle yazar
-''Evlatlarım,işte gördünüz;eski çoraplarımı bile kabrime götüremedm.Aklınızı başınıza alınız.Ne yapacaksanız hayatta yapıp öbür aleme gönderiniz.Aldanmakta fayda yok.''

ALİ İMRAN 191. Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah’ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (ve şöyle derler:) Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni tesbih ederiz. Bizi cehennem azabından koru ünlem
cürmümile
Üstad Üye

« Yanıtla #2 : 26 Ekim 2010, 20:16:21 »

cami
Birgün cami odasının kapısını açık bırakmıştık. Arkadaşların küpte kavurmaları vardı. İçeri giren bir köpek, küpe kafasını sokup kavurmaları yemiş. Sonra da kafasını çıkaramayınca küpü yere düşürüp kırıp kaçmıştı. Arkadaşların canı çok sıkılmıştı. Bir yolunu bularak köpeği yakalayacaklar, sopadan geçireceklerdi. Üstad durumu öğrendi ve bu düşüncelerinden vazgeçirmek istedi. Molla . Resul: Üstadım, biraz kavurmamız vardı. Biz kıyamıyorduk ki yiyelim. Oysa bu köpek gelmiş, hem kavurmayı yemiş, hem de küpü kırmış. Bize zarar verdi. Ona nasıl ceza vermeyelim. Üstad: Molla Resul senden soruyorum. Vicdanen söyle. Sen aç kalsan, paran da olmasa, bir şey almaya da gücün yetmese, açık bir yerde bir et bulsan yer misin, yemez misin? Oysa aklın var, düşünüyorsun ki bu etin sahibi var. Ne yaparsın? Molla Resul biraz düşündükten sonra, evet yerim, dedi. Üstad tekrar dedi ki: Bu hayvandır. Aklı yok, haramı helali bilmez. Hayrı ve şerri tanımaz. Sahibinin kendisini döveceğini bilmez. Elbette açık kapıdan girmiş ve kavurmalarınızı yemiş. Bundan dolayı cezayı, hak etmiş midir? Sizden soruyorum. Elinizi vicdanınıza koyarak cevap verin? Molla Resul ve arkadaşları : Köpeğin suçu yoktur, diye karar verdiler. Daha sonra Üsad şöyle dedi: Madem öyledir, bu hayvanın gıybetini yapmayın ve helal edin. Molla Resul Üstad ile çok samimi konuşurdu. Gülerek şöyle dedi: Üstadım, içimizden gelmiyor ki helal edelim. Fakat, siz helalelleşmeye bizi ikna ettiniz.

cürmümile
Üstad Üye

« Yanıtla #3 : 26 Ekim 2010, 20:29:52 »

Doğruluk

Zalim bir vali vardı. Bu vali bir gün adamlarını göndererek Hasan Basri Hazretleri'ni yakalatmak istedi. O da bir vakit ders verdiği Habib-i Acemi Hazretleri'nin kulübesine gelip saklandı. Valinin adamları geldi ve hışımla:
- Hasan Basri'yi (r.a.) gördün mü? diye sordular.
O gayet sakin:
- Evet, dedi.
- Nerede?
- İşte şu kulübemde...
Adamlar kulübeye daldı, fakat bir türlü Hasan Basri Hazretleri'ni bulamadılar. Dışarı çıkınca tehdit edip:
- Ya şeyh, niçin yalan söylüyorsun? dediler.
- Ben yalan söylemedim, dedi. Siz göremedinizse, benim suçum ne?
Tekrar girdi, aradı, fakat bulamadılar. Onlar gidince, Hasan Basri Hazretleri:
- Ey Habib! Biliyorum ki Rabb'im senin hürmetine beni onlara göstermedi. Fakat yerimi niçin söyledin, hocalık hakkı yok mudur? dedi.
Hazreti Habib mahcub bir şekilde:
- Ey Üstadım! Sizi bulamamaları benim hürmetime değil, doğru söylediğimizdendir. Çünkü bilirsiniz ki, Doğruların yardımcısı Allah'tır. Eğer yalan söyleseydim, sizi de beni de götürürlerdi, dedi.

_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #4 : 31 Ekim 2010, 20:15:48 »

Satın aldığı araziyi ıslah ederek ekilebilir hale getiren tek gözlü adam , tarlaya seslenerek

-Ey tarla, demiş. Şimdi gerçek sahibini buldun.

Tarla dile gelip cevap vermiş :

-Seninle birlikte üzerimden 99 tek gözlü geçti. Beni bırakıp giden çift gözlülerin hesabını istersen sen yap

(dualar sana filistin)
Suanur
Yeni Üye
*

« Yanıtla #5 : 31 Ekim 2010, 20:43:49 »

Gidenler ne götürebildiler ki, herkes hakkı olanı alsa yeter. Ne tek ne çift gözler kalır o zaman değil mi!
_uMuT_
Mir Üye

« Yanıtla #6 : 01 Kasım 2010, 19:25:27 »

Nail Papatya, “ Evrimciler hakkında ne düşünüyorsunuz  “ diyenlere :

-Dünyanın en vefasız insanlarıdır , cevabını vermiş. Baksanıza kendileri lüks hayat içinde yaşarken , maymun dedeleri hâlâ mağara ve hayvanat bahçelerinde sürünüyorlar.

(dualar sana filistin)
_uMuT_
Mir Üye

« Yanıtla #7 : 03 Kasım 2010, 13:34:46 »

Niyazi Beki Hoca , “ Allah (c.c) beni yaratırken bana niye sormadı?” diyen birisine şu cevabı verir:
   -Sen yoktun ki kardeşim , sana sorsun.

(dualar sana filistin)
têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #8 : 03 Kasım 2010, 17:13:35 »

Alıntı
-Sen yoktun ki kardeşim , sana sorsun.

Smiley

_uMuT_
Mir Üye

« Yanıtla #9 : 06 Kasım 2010, 09:08:33 »

Mevlana Hazretleri, talebelerinin biriyle yürürken, yol kenarında birkaç köpeğin sarmaş dolaş uyuduklarını görürler.
Yanındaki talebesi:
-Güzel bir kardeşlik örneği, der. Keşke insanlar da bundan ibret alsa.
Mevlana, tebessüm ederek karşılık verir:

-Aralarına bir kemik atıver de, gör kardeşliklerini.

(dualar sana filistin)
Sayfa: [1] 2 3 4 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: