0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 27 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Her Güne Bir Hadis...  (Okunma Sayısı 13474 defa)
Bişnev
"Nalîna agirî..."
kadim üye
*

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #10 : 23 Ocak 2009, 11:23:25 »

“Ey âdemoğlu, mezarda yalnız kalacağını bilen, insanlarla nasıl kaynaşır.
  Ey âdemoğlu, insanlara ışık olayım, onlara aydınlık vereyim diye kendini yakan kandillere benzeme.
  Ey âdemoğlu, insanlarla kaynaşıp dost olmakla beni nasıl isteyebilirsin. Beni ancak uzlette, yalnızlıkta bulabilir ve görebilirsin.”
                           (Kutsi Hadisler)
Moderatöre Bildir   Logged

_uMuT_
Mir Üye

seven sevilene tabi olur.

« Yanıtla #11 : 24 Ocak 2009, 11:44:12 »

Hz. Ebu Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Mü'minler arasında imanca en kâmil olanı, ahlakça en güzel olanıdır. En hayırlınız da ailesine hayırlı olandır."

(dualar sana filistin)
Bişnev
"Nalîna agirî..."
kadim üye
*

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #12 : 24 Ocak 2009, 20:55:26 »

"Nefsim yed'i kudretinde olan Allah'a yemin ederim ki ya marufu emreder ve münkerattan nehiy edersiniz. Yahut Allah'u Teala size azap gönderir. Sonra Allah'a yalvarırsınız da dualarınız kabul olmaz"

(Tirmizi)

selvi
Yeni Üye
*

« Yanıtla #13 : 24 Ocak 2009, 22:30:42 »

Müslümanlar yahudilerle savaşmadıkça kıyamet kopmayacak, sonra yahudiler taş ve ağaç arkasına saklanmaya mecbur kalacak kadar aciz ve yenik duruma düşeceklerdir. Taş ve ağaçlar da: "Ey Müslüman, ey Allah'ın kulu arkamda yahudi var gel öldür" diyecektir.(Müslim, Kitabu'l-Fiten, Bab: 18.)

Bu hadisi şerif Resulullah (s.a.s.)'tan sonra ilk defa ortaya çıkacak olan Müslüman - Yahudi savaşından haber vermesi dolayısıyla Allah Resulunün açık bir mucizesidir. Aynı zamanda Allah'ın izniyle gelecek Müslümanların zaferini de müjdeliyor. Ancak Müslümanlar hadiste geçen "Müslüman" ve "Allah'ın kulu" vasıflarına tam sahip oldukları zaman Allah'ın izniyle bu müjde tahakkuk edecektir.

ORTALIK HENÜZ ALACA KARANLIK İKEN,ETRAFA HAKKIN MESAJLARINI İLETEN SEN OLDUN..KADİRNÂŞİNAZLAR BİLMESELER DAHİ BUNUN BÖYLE OLDUĞUNA YER-GÖK ŞAHİTTİR..SAKIN USUL BİLMEZLERİN TAVRINA BAKIPTA SİTEMKAR OLMA..ETTİĞİN HİZMETİ HALK TAKTİR ETMESEDE HAK BİLİYORYA...
ahsen.1234
Yeni Üye
*

« Yanıtla #14 : 26 Ocak 2009, 13:01:12 »

Hz. Ebu Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Mü'minler arasında imanca en kâmil olanı, ahlakça en güzel olanıdır. En hayırlınız da ailesine hayırlı olandır."

Allah'IM BENİ KENDİNE KUL HABİBİNE ÜMMET EYLE... AMİN
Bişnev
"Nalîna agirî..."
kadim üye
*

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #15 : 26 Ocak 2009, 14:19:18 »

“Ey âdemoğlu;  eğer kalbinde darlık ve üzüntü, vücudunda bitkinlik, rızkında eksiklik bulursan bil ki bu, malayani ve yersiz konuşmalarından gelmiştir.

Ey âdemoğlu;  sen, hikmeti çok konuşmada değil susmada ve dilini tutmada ara ve iste.

Ey âdemoğlu;  dilini doğruyu konuşturmaya alıştırmadıkça dininde, kalbini düzeltmedikçe, temizlemedikçe dilinde, benden ( Allah’tan) hayâ etmedikçe kalbinde istikamet ve doğruluk olmaz”
                                         (Kutsi Hadisler)

Bişnev
"Nalîna agirî..."
kadim üye
*

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #16 : 31 Ocak 2009, 21:21:17 »

"Her kim Allah için olursa... Allah onun için olur."
                                                   ( Kutsi Hadis)

AÇIKLAMASI: "Bir kul benliğinden fena bulur (geçer), anını zamanını bir yana atar; varlığını mevhum (kuruntu ürünü) nefsine izafe etmekten vazgeçerse, Hak Teala ona kayıtsız şartsız tecelli eder... Bir başka mana daha: Her kim fiiller, sıfat ve zat yönüyle fenafillah (dünyayı kalpten terk edip tamamen Allah`a C.C. yönelmek) mertebesine ererse, onun mazharında (ortaya çıkma ve görünme yeri) İsm-i Azam zuhur eder -zat, sıfat ve esma, efal (fiiler) olarak-.Allah-ul alem."

Hannâne
Yeni Üye
*

« Yanıtla #17 : 31 Ocak 2009, 21:36:45 »

Resulullah (s.a.v) Efendimiz Allah-u Teala`dan naklen anlatıyor; ` Allah-u Teala şöyle buyurdu; ` Ey ademoğlu hasta oldum, ziyaretime gelmedin.` Ademoğlu sordu; `Ya Rabbi sen alemlerin Rabbisin... Seni nasıl ziyaret edeyim?` Allah-u Teala buyurdu; `Bilmiyor musun? Falan kulum hasta oldu... Ama sen onu ziyaret etmedin. Eğer onu ziyaret etseydin Beni yanında bulacaktın`...

Allah-u Teala devamla buyurdu; ` Ey Ademoğlu, senden yemekle doyurulmamı istedim, ama sen Beni doyurmadın`. Ademoğlu sordu; `Ya Rabbi seni yemekle nasıl doyurayım? Sen alemlerin Rabbisin`. Allah-u Teala anlattı; `Falan kulum senden yemek istedi. Ama ona yedirmedin. Bilemedin mi? Ona yedirseydin Beni yanında bulacaktın`.

Allah-u Teala devamla buyurdu; ` Ey Ademoğlu, senden su istedim, ama vermedin`. Ademoğlu sordu; `Ya Rabbi sana nasıl su vereyim? Sen Alemlerin Rabbisin`. Allah-u Teala anlattı; `Falan kulum senden su istedi, vermedin. Ona su verseydin Beni yanında bulacaktın... Bunu da mı anlayamadın?`

Em xafil û atil û gunehkar

Mayîne di qeydê nefsê emmar

Nînin me di qelbê fikr û zikrek

Nakin bi zimanê hemd û şikrek

Xanî ku nehîn bi qelbê zakir

Barî! bide wî zimanê şakır!
Bişnev
"Nalîna agirî..."
kadim üye
*

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #18 : 31 Ocak 2009, 22:01:01 »

Ebu Hureyre'nin (r.a.) haber verdiğine göre:
İnsanlar Allah Resulü'ne (a.s.) hitaben: Ey Allah'ın Resulü! Biz Kıyamet gününde Rabbimizi görür müyüz? diye sordular.

Allah Resulü (a.s.): "Dolunay olduğu gece onu görmek için itişip kakışır birbirinize zarar verir misiniz?" buyurdu. Hayır Ey Allah'ın Resulü! dediler. Tekrar; "önünde hiç bir bulut yokken güneşi görmekte birbirinize zarar verir misiniz?" diye sordu. Hayır Ey Allah'ın Resulü! dediler. Allah Resulü şöyle buyurdu: "İşte sizler onu böyle göreceksiniz." Kıyamet gününde Allah insanları toplar ve: "Her kim neye tapıyorduysa onun ardına düşsün" buyurur. Artık güneşe tapıyor olan güneşin aya tapıyor olan ayın tağutlara tapıyor olan tağutların ardına düşer. Yalnız bu ümmet içlerinde münafıkları da olduğu halde (yerinde durup) kalır. Allah Tebareke ve Teala onlara evvelce tanıdıklarından başka bir surette gelir ve: "Ben sizin Rabbinizim" buyurur. Onlar (Rablerini o tecelli ile tanıyamadıkları için): Senden Allah'a sığınırız. Rabbimiz bize gelinceye kadar bizim yerimiz burasıdır. (Yerimizden ayrılmayız). Rabbimiz bize geldiğinde biz onu tanırız derler.

Allah Teala bu defa onlara tanıdıkları surette gelip: "Ben Rabbinizim" buyurur. Onlar da: Sen bizim Rabbimizsin derler ve ona tabi olurlar. Cehennemin de ortasına Sırat (yani köprü) kurulur. Onun üzerinden ilk geçenler ben ve ümmetim olur. O gün Peygamberlerden başka hiç bir kimse tekellüm edemez. Peygamberlerin de o günkü duaları: Ey Allahım! Selamet ver selamet ver (den ibaret) olur. Cehennemde Sa'dan dikenlerine benzer dikenler vardır. (Efendimiz) Sa'danı hiç gördünüz mü? diye sordu. Evet Ey Allah'ın Resulü! dediler. Allah Resulü (a.s.): İşte o çengeller Sa'dan dikenleri gibidir. Ancak şu var ki ne kadar büyük olduklarını yalnız Allah bilir. İşte bunlar insanları (kötü) amellerinden dolayı kapıp alırlar.

İnsanlardan mümin olanların kimi ameli sayesinde kurtulurken kimi de Allah onları kurtarıncaya kadar cezalandırılır. Nihayet Allah kullar arasında kazayı icra edip de sırf rahmetinden olarak Cehennemliklerden dilediklerini Cehennemden çıkarmayı irade ettiğinde meleklere; la ilahe illAllah diyenler arasından Allah'ın merhamet buyurmak istediklerinden Allah'a bir şeyi ortak kılmamış olanları Cehennemden çıkarsınlar diye emredecektir. Melekler bunları Cehennemde secde eseriyle tanırlar. Ateş Adem oğlunun secde izinin yeri dışında her şeyini yer bitirir. Allah secde izini yemeyi ateşe haram etmiştir. Bunlar ateşten yanmış olarak çıkarılırlar. Üzerlerine hayat suyu dökülür ve o su sebebiyle sel uğrağında biten bitki gibi yeniden biterler. Yüce Allah'ın kulları arasında hükmünü sona erdirir. Ancak yüzü ateşe dönük bir kimse kalır. O Cennete girişi itibariyle Cennet ehlinin sonuncusudur. O kimse: Ey Rabbim! Yüzümü ateşten döndür zira kokusu beni zehirleyip duruyor alevi de beni yakıp duruyor der. O kimse Allah'ın dilediği kadar Allah'a sürekli olarak dua eder. Sonra Şanı Yüce Allah ona: Bu senin dediğini sana yaparsam acaba ondan başkasını ister misin? buyurur. O kul: Senden bundan başkasını istemem der ve Rabbine Allah'ın dilediği kadar birçok sözler ve yeminler verir. Bunun ardından Allah onun yüzünü ateşten çevirir. Yüzünü Cennete doğru çevirip Cenneti gördüğü zaman Allah'ın dilediği kadar sustuktan sonra: Ey Rabbim! Beni Cennetin kapısına yanaştır der. Bunun üzerine Allah ona: Evvelce sana verdiğimden başka bir şey istemeyeceğine sözler ve yeminler vermiş değil misin? Yazıklar olsun! Ey Adem oğlu! Ne kadar gaddarsın! buyurur. O kul: Ey Rabbim! der ve Allah'a devamlı dua eder. Nihayet Allah ona: Bunu sana versem başkasını ister misin? der. Kul: İzzetine yemin olsun ki hayır der. Ve Rabbine Allah'ın dilediği kadar sözler ve yeminler verir. Sonunda Rabbi onu Cennet kapısına yaklaştırır. Cennet kapısı üzerinde durduğu Cennet ona açıldığı içindeki hayırları ve sevinci gördüğü zaman Allah'ın dilediği kadar susar. Sonra: Ey Rabbim! Beni Cennete sok der. Yüce Allah ona: Verdiğimden başkasını istemeyeceğine sözler ve yeminler vermiş değil misin? Allah layıkını versin! Ey Adem oğlu! Sen ne sözünde durmaz kimse imişsin der. O kul: Ey Rabbim! Yaratıklarının en kötü talihlisi ben olmayayım der ve Allah'a devamlı surette dua eder. Nihayet şanı yüce Allah ona güler. Allah ona gülünce: Cennete gir der. Kul Cennete girince Allah ona: Temenni et buyurur. O da Rabbinden istek ve temennide bulunur. Nihayet Allah ona: Şunu da bunu da (diyerek) istenecek şeyleri muhakkak kendisine hatırlatır nihayet dilediklerinin hepsi kesilince Allah Teala: "Bunların hepsi ve daha bir o kadarı senindir" buyurur.

Bişnev
"Nalîna agirî..."
kadim üye
*

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #19 : 06 Şubat 2009, 21:45:15 »

Ebu Davud şöyle diyor;
-"Topladığım hadislerin içinden bu dört hadis, hadislerin özüdür."
* Ameller niyetlere göredir.
* Bir mümin kendisi için istediğini mümin kardeşi için de istemedikçe iman etmiş olmaz.
* Malayaniyi(Dünyâ ve âhirete faydası olmayan iş, boş söz, lüzumsuz şey) terk etmesi kişinin olgun mümin olduğunun göstergesidir.
* Helaller bellidir, haramlar da bellidir. Birde bunlar arasında şüpheli olanlar vardır, siz şüpheli olan şeylerden kaçının.

____________0____________

“Nerede olursanız olun bana salât ve selâm edin. Zira sizin salât ve selâmlarınız bana ulaşır."

"Kalbinde hardal tanesi kadar kibir bulunanı, Allah'u teâlâ yüz üstü Cehenneme atar."

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 27 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: