0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 [2] 3 4 5 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Kopye Çekmek  (Okunma Sayısı 2241 defa)
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #10 : 09 Aralık 2009, 18:02:38 »

sorunuza cevap vermek fıkıh usulü uzerinde iktisas görmüş kardeşlerimiz versinler...de  (mevzu açılmışken ) ben kopya ile ilgili bir anımı paylaşayım...

üniversite yıllarım. bilgisayar ders hocamız müslüman bir insan. tarihi belli olan bir vize sınavına mazeretimden dolayı girememiştim. ertesi gün hocaya durumu izah ettim, 3 gün sonra, beni sınav yapabileceğini söyledi. teşekkür edip ayrıldım.

...3 gün sonra.
hocanın çalışma odasındayım. hoca hazırladığı soruları önüme koyup, seccadesini serip (Allahu alem ikindi idi) namazını kılacağını söyledi. ''Allah kabul etsin dedim ve önümde duran soru cevaplarına yöneldim.
sorular çok zordu Smiley
ders notlarım da  yanımda idi, zaten sağolsun iyi niyetinden ders notmarına ses çıkarmamıştı. hoca namaza durdu. bende elimdeki ders notlarını biraz karıştırdım. başka ne yapabiirdimki!? Smiley
hani birde son sınıf, kritik iki yada 3 ders kalmış, bir yılın uzaması yada yada kopya çekmek. vala ben kopyayı tercih ettim.  durumum nedir tekoşin abi Smiley
Moderatöre Bildir   Logged

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
cebelinur
dogruhabergazetesi.com
Yardımcı Yönetici

ŞİMDİ DUA ZAMANIDIR......

« Yanıtla #11 : 09 Aralık 2009, 18:03:46 »

öss ve sbs gibi sınavlarda sakıncalıdır.çünkü haksız yere kazanamayacağı okulu veya bölümü okuyabilir.

okul derslerinde de eğer okul birincisine başka haklar veriliyorsa, hakkı elinden alınmış gibi olur.

ilköğretimde sınıfta kalmak yok. kopya çekmesine gerek yok zaten. lisede eğer kopya çekerse öğretmen sözlü ile işi hallediyor. düşük bir not yani Smiley

Kabrin arkası için çalışınız. Hakiki saadet ve lezzet ordadır.
têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #12 : 09 Aralık 2009, 18:06:54 »

gerçi kimi diyor ki: kopya çekmekte bir emektir  Smiley

HabiR
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 09 Aralık 2009, 18:15:09 »

sorunuza cevap vermek fıkıh usulü uzerinde iktisas görmüş kardeşlerimiz versinler...de  (mevzu açılmışken ) ben kopya ile ilgili bir anımı paylaşayım...

üniversite yıllarım. bilgisayar ders hocamız müslüman bir insan. tarihi belli olan bir vize sınavına mazeretimden dolayı girememiştim. ertesi gün hocaya durumu izah ettim, 3 gün sonra, beni sınav yapabileceğini söyledi. teşekkür edip ayrıldım.

...3 gün sonra.
hocanın çalışma odasındayım. hoca hazırladığı soruları önüme koyup, seccadesini serip (Allahu alem ikindi idi) namazını kılacağını söyledi. ''Allah kabul etsin dedim ve önümde duran soru cevaplarına yöneldim.
sorular çok zordu Smiley
ders notlarım da  yanımda idi, zaten sağolsun iyi niyetinden ders notmarına ses çıkarmamıştı. hoca namaza durdu. bende elimdeki ders notlarını biraz karıştırdım. başka ne yapabiirdimki!? Smiley
hani birde son sınıf, kritik iki yada 3 ders kalmış, bir yılın uzaması yada yada kopya çekmek. vala ben kopyayı tercih ettim.  durumum nedir tekoşin abi Smiley
Cheesy  Cheesy  Kaçar mı ya o an tabi ki de çekmeniz lazımdı. Smiley

öss ve sbs gibi sınavlarda sakıncalıdır.çünkü haksız yere kazanamayacağı okulu veya bölümü okuyabilir.

okul derslerinde de eğer okul birincisine başka haklar veriliyorsa, hakkı elinden alınmış gibi olur.

ilköğretimde sınıfta kalmak yok. kopya çekmesine gerek yok zaten. lisede eğer kopya çekerse öğretmen sözlü ile işi hallediyor. düşük bir not yani Smiley
cebelinur kardeşim peki ya üniversitede ve eğer ki bu hoca çan yapıyorsa o zaman durum nasıl olur? üniversitede sözlü de yok.

vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #14 : 09 Aralık 2009, 18:34:52 »

sanırım istisnayım.. Cool

kolay değil,
adına istisna demişler Smiley

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
cebelinur
dogruhabergazetesi.com
Yardımcı Yönetici

« Yanıtla #15 : 09 Aralık 2009, 18:37:45 »

çan olan heryerde genellikle sorun oluyor. kesin çözüm toplu kopya Smiley

HabiR
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 09 Aralık 2009, 18:39:57 »

çan olan heryerde genellikle sorun oluyor. kesin çözüm toplu kopya Smiley
Smiley haklısınız ama arada züleyha kardeşimiz gibi istisnalar varsa işimiz zor Smiley
züleyha
anne.. anne bil ki kızın! ....acıların en güzelini çekmede!
Usta Üye

kıyam gününe hazır bekletlmeli güller ve yapraklar

« Yanıtla #17 : 09 Aralık 2009, 18:42:21 »

kolay değil,
adına istisna demişler Smiley

korkulu rüyâsıyız kâidelerin..

her daim..   Roll Eyes

Smiley haklısınız ama arada züleyha kardeşimiz gibi istisnalar varsa işimiz zor Smiley

kopya çekmesem de
kopya veren taraf olabilirim.. 
Cool

çok mülâyim gördüm kendimi..

Bir duruşumuz olmalı..
Asiliğe asillik içerisinde cevap vermeli ve ardından kapanan kapılara aldırmamalı!
Bir duruşumuz olmalı..
Karanlıklardan korkmadığımızı kanıtlamalıyız semaya!
Bir duruşumuz olmalı..
Duruşumuzla ölüme hazır olduğumuzu anlatabilmeli kainâta!
cebelinur
dogruhabergazetesi.com
Yardımcı Yönetici

« Yanıtla #18 : 09 Aralık 2009, 18:48:00 »

hak hukuk meselesine bakana ne mutlu. biz üniversitede en fazla dindar hocalardan çektik. geçen halid ertuğrul diyordu: bir dakika derse geç kalsam o derse girmiyorum ve o dersin ücretini almıyorum. aynı zihniyette bir doç. öğretmende öğrenciye 2 puan verse dersi geçecek. ama "almamışsın ki verelim" diye cevap verdi. ki bizde çan da yoktu.

hakikatyolcuları
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #19 : 10 Aralık 2009, 21:30:27 »

arkadaşlar yapmayın  böyle kopya deil onun adı yardımlaşma
Sayfa: 1 [2] 3 4 5 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: