suskunlar meclisi - Sükûtumuz'dan anlamayan, sohbetimizden bir şey anlamaz..!
09 Eylül 2010, 17:11:26 *
Selamun Aleyküm, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Müminin Süresi 1,2,3  (Okunma Sayısı 1104 defa)
Seccâd
Dermanê dilan
Site Yöneticisi

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #10 : 01 Aralık 2009, 18:59:36 »

KURTULUŞA ERENLER KİMLERDİR ?

10-İyilik Edenler

Ey iman edenler! Rükû edin; secdeye kapanın; Rabbinize ibadet edin; hayır-iyilik işleyin ki kurtuluşa eresiniz.
Hacc-77

11-Gayba İman Edenler-Namaz Kılanlar-İnfak Edenler-Kitablara ve Ahirete Yakin Olarak İman Edenler

Onlar gayba inanırlar, namaz kılarlar, kendilerine verdiğimiz mallardan Allah yolunda harcarlar. Onlar, sana indirilen Kitap'a da, senden önce indirilenlere de inanırlar; ahirete de yalnız onlar kesinlikle inanırlar. Bunlar, işte Rabblerinden bir hidayet üzerindedirler ve bunlar işte felaha erenlerdir.
Bakara-3-4-5

12-İyiliği Emredip Kötülükten Alıkoyanlar

Sizden, hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa-felaha erenlerdir.
Ali İmran-104

13-Ahirette Tartıları Ağır Gelenler

Gerçek tartı kıyamet günündedir. Tartıları ağır gelenler, işte onlar kurtulanlardır-felaha erenlerdir.
Araf-8
Tartıları ağır gelenler, işte onlar kurtuluşa ermiş olanlardır.
Müminun-102
Moderatöre Bildir   Logged

"...Bu da bir şıkşıkiyyeydi geldi ve geçti."
Vuslata_Ozlem
Yeni Üye
*

« Yanıtla #11 : 02 Aralık 2009, 00:58:46 »

emegi gecen herkesten razi olsun

Fakat tekosin ve karia disindaki kardeslerin aktarmalarini malesef okumadim
kopy edilen yazilar pc de pek okunmuyor ...
bu nedenden dolayi alinti yerine kendi kalemimizden dökülenler olmasi bence cok daha etkili olacaktir
 namazda husu
enfal 2 . ayet bunun devami gibidir

2. Müminler ancak, Allah anıldığı zaman yürekleri titreyen, kendilerine Allah'ın âyetleri okunduğunda imanlarını artıran ve yalnız Rablerine dayanıp güvenen kimselerdir.

biraz bu ayet üzerinde tefekkür edelim gercekten bizde bu hissiyat olusuyormu?
murakabe yapmak icin cok etkili bir ayet
selam Dua ile

YANLIZ SANA KULLUK EDER,YANLIZ SENDEN YARDIM DILERIZ
Seccâd
Dermanê dilan
Site Yöneticisi

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #12 : 02 Aralık 2009, 16:43:10 »

KURTULUŞA ERENLER KİMLERDİR?

14-Peygambere ve Kur’an’a Uyanlar

Onlar ki yanlarındaki Tevrat ve İncil'de yazılı bulacakları elçiye, o okuyup yazma bilmeyen peygambere uyarlar. O, onlara iyilik emreder ve onları kötülükten alıkoyar, temiz, hoş şeyleri kendileri için helal, murdar şeyleri üzerlerine haram kılar, sırtlarından ağır yüklerini, üzerlerindeki bağları ve zincirleri indirir atar. İşte o zaman ona iman eden, ona tam saygı gösteren, ona yardımcı olan ve onun peygamberliği ile birlikte indirilen nuru-Kur’anı izleyen kimseler; işte o asıl maksada ulaşan kurtulmuşlar, onlardır.
Araf-157

15-Yaptıkları İşlerde Allah’ın Rızasını Arayanlar

O halde akrabaya da hakkını ver, yoksula da, yolcuya da... Bu, Allah'ın rızasını dileyenler için daha hayırlıdır. Kurtuluşa erecek olanlar da işte onlardır.
Rum-38

16-Allah’ın Dinine Yardım Edenler-Hizbinden Olanlar

Allah'a ve ahiret gününe inanan bir milletin, babaları, oğulları, kardeşleri, yahut akrabaları da olsa Allah'a ve Resulüne düşman olanlarla dostluk ettiğini görmezsiniz. Onlar o kimselerdir ki Allah kalblerine iman yazmış ve onları kendinden bir ruh ile desteklemiştir. Onları, altlarından ırmaklar akan cennetlere sokacak, orada ebedî kalacaklardır. Allah onlardan razı olmuş, onlar da O'ndan razı olmuşlardır. İşte onlar Allah'ın hizbi (dininin yardımcıları)dir. İyi bil ki, kurtuluşa ulaşacak olanlar, Allah'ın hizbidir.
Mücadele-22

* "Kurtuluşa erenler kimlerdir?"  Sualimize varlık âleminin VAR EDİCİSİ'nden gelen yanıtlar bunlar...

Murtazaali
Yeni Üye
*

« Yanıtla #13 : 02 Aralık 2009, 17:37:05 »

Seccad kardeşim Allah emeklerinizden dolayı sevabınızı bol ve daim etsin inş. Konu yanılmıyorsam Muminun süresinin 1-2-3. ayetlerinin tefsiri olmalı. Değerli kardeşim sizden ricam, mümkünse, Müminun süresinin 6 ve 7. Ayetinin Tefsirinide yazar mısınız?

Ayeti ben Aktarayım:

5- Onlar mahrem yerlerini günahlardan korurlar.
6- Yalnız eşleri ve cariyeleri ile ilişki kurarlar. Çünkü bunu yapanlar ayıplanamazlar.
7- Ama bu sınırın ötesine geçmek peşinde olanlar, işte onlardır haddi aşanlar.

Şimdi sizden ricam 6 ve 7. Ayetlerle Allah'u Teala ne anlatmak istemiştir. Bu ayet ne ile ilgili inmiştir? Tefsircilerin dili ile aktarır mısınız?
Seccâd
Dermanê dilan
Site Yöneticisi

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #14 : 03 Aralık 2009, 01:04:12 »

Murtazaali üstadım bu sürenin ilk üç ayeti oldukça kapsamlı ve geniş çerçevede irdelenmesi gereken içeriğe sahip...

Ben evvelâ felaha erme nedir? Neyi gerektirir? Bunun üzerinde yoğunlaşmayı arzu ettim. Sonrasında Mümin olmak neyi gerektirir buna deyinelim istedim... Sizin önerinizide dikkate alalım biiznillah. Ben de ilk üç ayetimi ele alalım, yoksa gerisindeki bahsi geçen ayetleridemi ilave edeyim düşüncesinde kararsız kaldım.

Siz iştirak edecekseniz o ayetleri ayrı başlık altında paylaşalım inşaallah? Meşguliyetlerinizi bildiğim için bu soruyu yönelttim üstad Smiley

*Ayrıca konuya ilgi gösteren ve öneri beyan eden arkadaşların fikirlerini halihazırda aktarım yapılan konuların altına değilde "*** Tefsir Dersleri*** " Başlığı altında sunmalarını istirham ediyorum

Fieminillah...

Murtazaali
Yeni Üye
*

« Yanıtla #15 : 03 Aralık 2009, 01:12:34 »

Siz iştirak edecekseniz o ayetleri ayrı başlık altında paylaşalım inşaallah? Meşguliyetlerinizi bildiğim için bu soruyu yönelttim üstad Smiley
Farklı bir başlıkta daha iyi olur sanırım. Muminin Süresi 5-6-7. ayetler diye açınız başlığı...   Smiley
3RK4N
Yeni Üye
*

Belli bir amaç belilrle ki, hayatının anlamı olsun

« Yanıtla #16 : 12 Aralık 2009, 15:58:51 »

1- Mü'minler gerçekten felah bulmuştur;

2- Onlar namazlarında hûşû içinde olanlardır;

3- Onlar, 'tümüyle boş' şeylerden yüz çevirenlerdir;

burda mü'minlerin felah (kurtuluşunu) RABBİM iki şeye bağlıyor namaz ve vakti boşa harcamama.
zaten namaza baktığımızda yüce ALLAH'ın zamana hükmettiğini göreceğiz. namaz kılarken ALLAH zamana hükmediyor. belki fark etmiyoruz ama şu soruyu kendimize bi soralım sabah namazını ikindi kılsak olurmu? cvb ı elbetteki hayır olacaktır değil mi. öyle ise alemlerin ilahı bana ibadet ederken vaktinde yapın diyor.

konuyu biraz daha genişletirsek namazınızı bana kulluğunuzu ertelemeyin diyor. sağlığınız yerindeyken eliniz ayağınız tutuyorken gençken kulluk vecibelerinizi yerine getirin. hastalık geldimi hey ben sağ olsaydımda demenin hiç bir anlamı yoktur hakeza ihtiyarlıktada gençliği anmanın...

hal böyle iken haydi o zaman daha gençken o alemlerin RAB' inin davasını omuzlayalım vaktimizi nakit bilip hareketlerimizi ona göre tanzim edelim.  O nun istediği gibi yaşayalım boş işlerden yüz çevirelim işte o dem felah ehlinden necat ehlinden oluruz bi iznillah

Çaydanlık ne kadar havalı olsada bardağın önünde eğilir.
Seccâd
Dermanê dilan
Site Yöneticisi

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #17 : 12 Aralık 2009, 21:21:44 »

Allah c.c razı olsun inş umut gardaş. Özgün paylaşımlarınızın takipçisiyiz

Evet, namazı vurgulamışsınız. "namaz" deyince aklıma Resulullah (s.a.a) ın son demleri geliverir. O (s.a.a) ki  son anında bizlere "namazlarımıza ehemmiyet vermemiz konusunda ikaz ve nasihatta bulunuyor" bize düşen bunu bir yadiğâr bilerek sahiplenmek...Ta ki Havzı Kevser'de "Namaz, namaz, namaz...ünlem İllaki namaz...ünlem" diyen Habibullah (s.a.a) ile buluşabilmek...Biiznahuda...

Dilerseniz sizle bu konuda paylaşımlarımızı devam ettirelim umut gardaş?

Konu şu olsun; "namazda hûşûyu nasıl elde edebiliriz?"

Fi eminillah

_uMuT_
Mir Üye

Ramazan bayramını en iyi oruç tutanlar anlar.

« Yanıtla #18 : 13 Aralık 2009, 22:31:00 »

öncelikle şunu diyim namazda huşuyu anlatabilmek benim haddim değildir..mehmet göktaş hocamıza müracaat etsek daha iyi olacak o konuda

namazı ele aldığımızda öncelikle RBBİMİZ bizi ne şekil huzurunda istiyor? ona bakalım namazın dışındaki şartlarına baktığımız zaman anlarız ki RABBİMİZ bizi hem ruhen hemde bedenen temiz bi şekilde görmek istiyor. yani bir nevi söz alıyor bizlerden. ve tevbe ediyoruz ya RABBİ diyoruz nasıl ki şimdi senin huzuruna böyle ak ve temiz çıktım bundan böylede yaşantım bu hal üzerine olacak.
 eyer namazdan sonra halimizde değişiklik yoksa hala münkeratlara devam ediyorsak işte ozaman bakın peygamberimiz ne demiş. bir kişinin namazı kendisini kötülükten alı koymuyorsa, o namaz ALLAH tan onu uzaklaştırır taberani bu hadisi rivayet etmiştir. Namazla ilgili ayet ve hadisler çoktur ama bu hadis bence can alıcı bir hadistir. üzerinde fazlasıyla tefekkür etmemiz gerekir.
 namazımızın bizi kötülükten alıkoyması lazım ki o namaz kabul olsun ve o namaz ancak huşu ile eda edildimi bizleri korur. huşuyu yakalamak içinde namazın içindeki ve dışındaki şartlarına iyi bakarsak kesinlikle istediğimiz şekilde namazımızı eda edeceğimizi sanıyorum. burda şartları tek tek irdelersek konu uzar kısaca özetlersek huşuyu yakalamk için ALLAH a daha namazımızın başında nasıl temizlenerek çıktıysak nasıl edebimizle çıktıysak bunu namaz sonrasındada devam ettirsek sanırım sorun kalmaz.

eğer namazımız bizi kötülükten alıkoymuyorsa ozaman içinde veya dışında bize farz olan rükünlerinde muhakkak bi noksanlık vardır. bi yerlerde hata ediyoruz artık bu abdestte mi olur secdesinde mi olur kıraatında mı olur onu iyi araştırmak lazım. eyer araştırdık muhakkak buluruz ve tedavimizi yaparız kanaatindeyim. yeter ki biz isteyelim biz isteyelim o huşu yu ma huşu ile kılıp kendilerini ALLAH' a adayanlar bizim gibi insan değilmi nefis sahibi değil mi?

(dualar sana filistin)
Seccâd
Dermanê dilan
Site Yöneticisi

"Dilimden düğümü çöz"

« Yanıtla #19 : 13 Aralık 2009, 23:13:57 »

burda şartları tek tek irdelersek konu uzar

Uzasın böyle ehemmiyet arz eden bir mevzunun uzamasında ne sakınca var?

Evet, elbette "hûşû" yu bizim gibi üftadeler anlatacak değiller... Araştırma yaparak az ve öz paylaşımlarda bulunabiliriz diye düşünüyorum?

Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.25 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu