0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: risaliyeleri mi yoksa kur'anı ders yapmak doğrudur.?  (Okunma Sayısı 385 defa)
onuri
Yeni Üye
*

« : 21 Ocak 2010, 11:20:36 »

Kur'anın   okunmasının  tavsiyesinin  yapılması  daha uygun  değilmidir.

risaliyelerde  bazı konular için açıklamalar  var.oda mevcut  tağuti  sistem-düzen-rejime   dost olacak şekilde  değiştrildi.

benden  size kardeş  nasihati  Kur'an  mealleri okuyun  kur'an tefsirleri  okuyun.

kulların eserleri  sizi yanlış  yönlere çeker.

saidi nursi alimdi. bugün  bu  alimin  değiştirilmiş  eserlerini  okursanız  sapıtırsınız.nitekim iki kişi  pastör olması  tesatüf değildr.

latinceye  çevrilmemiş  eserleri doğrudur.okunabilir.

ama yine  de  esas  ANA  kitap   olarak  ders  yapılması   yanlıştır.hıçbir  kulun  eseri  orjinal Allah  c.c nin Kitabının yerine konamaz.

bu  cemaatin  bu  yanlışlıktan kurtulup  Kur'anı  esas kitap  alıp  tercüme ederek ders  yapmaları  daha doğrudur.

''bitlis tiflisin kardeşliği'' yerine müslümanların kardeşliğini anlamalıyız.

''tabiatta olursa  ben de  kabul  ederim'' yerine   Kur'an da  ve  sünnette  varsa bende Kabul  ederim.

anlayışını hakim  kılmalıyız.

sayınızın çok olması sizi  yanıltmasın.

etrafınızda gördüğünüz  bazı insanlar sizi  yanıltmasın

nice  sapık ideolijilerin , sapık  dinlerin milyarlarca  sayıda taraftarı vardır.

doğru din Kur'an ve  sünnettir.

risaliyenin  tamamını ezbere bilsen .kurtuluşun yoktur.çünkü  eksiktir.

tevbe  süresinden yaklaşık  29  tane ayet var

halbuki tevbe süresi 129ayettir.

geri  kalan  100 ayet ne  olacak.

onları nereden  bileceksiniz.

aklınızı   başınıza  toplayın.

yasin süresinin  manasını   bilmediğiniz için  geçmiş   alimlere , mürşitlere,vefat eden insanlara  bağışlamanız doğru  değildir.

bilseydiniz  oy sandıklarına gitmez , Kur'an  dan başka  ANAYASA   kabul etmezsiniz.

bilseydiniz  Laik-demokratik-kapitalizm dinine destek vermezsiniz.

inşAllah  anlamanız  dileğimle

Allah c.c yar ve  yardımcımız olsun

Moderatöre Bildir   Logged
sefa ecrin
Tecrubeli üye
**

Akan kanla yazılsın israile ölüm....FİLİSTİNİM...

« Yanıtla #1 : 21 Ocak 2010, 11:32:09 »

Allah razı olsun çok güzel anlatmışsınız emeğinize sağlık inşaAllah...

Ya Rabb ünlem Şehadetimi köprü eyle Sevgililer Sevgilisine kavuşmam için...
Vuslatımı takdir et... Canımı kabul buyur aşk'ına...

Duam Sanadır Rabb'im ünlem...                                                                       
Selâmım En Sevgili'ye ünlem...
onuri
Yeni Üye
*

« Yanıtla #2 : 21 Ocak 2010, 12:15:32 »

sefa ecrin kardeşim

Allah  c.c senden de ümmetten  de razı olsun
vuslat
Site Yöneticisi

Sözüm tükendi, manayı sessizliğe yükleyip sustum

« Yanıtla #3 : 21 Ocak 2010, 15:41:54 »

üstadın ümmete sunduğu hakikkat ışığı kuşkusuz insanlığa büyük hizmetler sunmuştur. iman munazaraları hususundaki ispat kuvveti, küfürün karanlık oyunlarına set çekmiştir. bu tartışmasızdır.

üstad'ın sadece sunduğu risalelerle sınırlı kalıp, kuranı kerimi terk yada resullulahın sünnetini terk gibi bir söz-eylem sözkonusu olamaz. zaten risalei nur teşbihte hata olmasın güneşin kendisi değil, belki güneşin ışığı hükmündedir. yani kuran-ı kerimin kendisi değil, belki onun hizmetkarı, onun bir tefsiridir.

üstadın tedavi amaçlı yazdığı reçeteyi almaz ve yaranıza sürmeyecekseniz, bunun yerine daha iyi bir tabib bulmanız gerekecek. çünkü üstadın ecza deposu kuran- kerim, baştabibi Resulullah a.s'dır.
...

Ya Rebbî! ez Ji bela û zehmetîya, arîkarî te dêxwazîm. Ez xwe davim te...
têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #4 : 21 Ocak 2010, 17:18:19 »

Kardeş, doğruyla yanlışı biribirine karıştırmış karmaçorba etmişsin: Risaleleri Kur'an ve Sünnetin önüne geçirmek zaten kabul edilecek bir durum değildir. ki maazAllah bunu bilinçli olarak yapmak insanın imanını tehlikeye bile atar. Ancak yazdıklarından anlaşılıyor ki sen risale okumamışsın.Okumuş olsaydın öyle düşünmeyecektin. Birilerinin Risaleleri okuyup kendi çıkarlarına göre yorumlamalarına dayanarak risalelere saldırmak adaletsizliktir. Şimdi birileride Kur'an-ı Kerimi okudukları halde sapıtmışlardır; sünneti inkar edenler gibi.. Demek sorun okunmasında değil algılanmasındadır...
Risaleleri ve üstadın hayatını iyi bir şekilde tahlil ederseniz Üstadın amacının zaten Kur'an ve sünnetin ihyası olduğunu göreceksiniz.

sefa ecrin
Tecrubeli üye
**

Akan kanla yazılsın israile ölüm....FİLİSTİNİM...

« Yanıtla #5 : 21 Ocak 2010, 22:25:08 »

aslında onuri kardeşimizi yanlış anladınız onun demek istediği risaliyelerde  bazı konular için açıklamalar  var.oda mevcut  tağuti  sistem-düzen-rejime   dost olacak şekilde  değiştrildi.

bu işte sadece ama bazen anlatmak zor oluyor yani kaleme doktuğümüzde yanlış oluyor Smiley mesela benim gibi inşaAllah anlamışsınız Smiley 

Ya Rabb ünlem Şehadetimi köprü eyle Sevgililer Sevgilisine kavuşmam için...
Vuslatımı takdir et... Canımı kabul buyur aşk'ına...

Duam Sanadır Rabb'im ünlem...                                                                       
Selâmım En Sevgili'ye ünlem...
malcolm x
Yeni Üye
*

« Yanıtla #6 : 21 Ocak 2010, 22:54:13 »

benden  size kardeş  nasihati  Kur'an  mealleri okuyun  kur'an tefsirleri  okuyun.

kulların eserleri  sizi yanlış  yönlere çeker.

madem ki risale-i nurları meydana getiren alim, bir kulsa; kur'an-ı kerim'in mealini veya tefisirini ortaya koyan da bir kuldur.risale-i nurları okumak insanları yanlışa çekecekse o halde meal veya tefsirler de insanları yanlışa çeker önermesi hasıl olur.ayrıca risale-i nur kur'an-ı kerimin manevi bir tefisiri hükmündedir.

Risale-i Nur nasıl bir tefsirdir?
Tefsir iki kısımdır
Birisi: Malûm tefsirlerdir ki, Kur'anın ibaresini ve kelime ve cümlelerinin mânalarını beyan ve izah ve isbat ederler
İkinci kısım tefsir ise: Kur'ânın imanî olan hakikatlarını kuvvetli hüccetlerle beyan ve isbat ve izah etmektir Bu kısmın çok ehemmiyeti var Zâhir malûm tefsirler, bu kısmı bazan mücmel bir tarzda dercediyorlar; fakat Risale-i Nur, doğrudan doğruya bu ikinci kısmı esas tutmuş, emsalsiz bir tarzda muannîd feylesofları da susturan bir mânevî tefsirdir
Risale-i Nur sübjektif nazariye ve mütâlâalardan uzak bir şekilde, her asırda milyonlarca insana rehberlik yapan mukaddes kitabımız olan Kur'ânın hakikatlarını rasyonel ve objektif bir şekilde izah edip insaniyetin istifadesine arzedilen bir külliyattır
onuri
Yeni Üye
*

« Yanıtla #7 : 22 Şubat 2010, 22:31:09 »

vuslat ve  tekoşin kardeşlerim

ortada açık ve net  bir durum var.

saidi  nursi  hoca  için  bir  kelime dahi  yazmam.cevap verecek durumda değildir.ancak  şu anda  peşinden  gittiklerini iddia edenlerle çok  zaman  birlikte oldum.

yaşantılarını   ne yaptıklarını çok iyi biliyorum.

üsdat  kur'anı elinden düşürmezdi.

peşinden  gidenler ise  risaliyeleri  ellerinden  düşürmüyor.

arada bu  kadar büyük uçurum  var.

risaliyeler  asla kur'an  meali ve tefsiri  değildir.bazı  sürelerden  bazı  ayetleri aldı.yazdığım  gibi latinceye  çevrilenlerde  tamamen tağuta göre değiştirildi.tevbe  süresi 129 ayettir. eserinde  29  ayetvar.  100  ayet yok.

nasıl tefsir veya meal dersiniz.

okuucular cemaatinde  bulundum.derse  girdim.sevmek üzerine  ders  yapıldı.rsaliyede insan  ana-baba-eş-ticaret  i.......vs. yi  sever diyor.sonra   peygamber  sevgisini anlatıyor.halbuki Kur'an da tevbe  süresi 24.

ayette:

24- De ki; "Eğer babalarınızı, evlâtlarınızı, kardeşlerinizi, eşlerinizi, hısım-akrabanızı, kazandığınız malları, bozulmasından korktuğunuz ticareti ve hoşunuza giden evleri, konakları Allah'dan, Peygamber'den ve Allah yolunda cihad etmekten daha çok seviyorsanız Allah emrini gerçekleştirinceye, yapacağını yapıncaya kadar bekleyiniz. Allah yoldan çıkmışlar güruhunu doğru yola iletmez. "

şeklinde  izah ediliyor.

soruyorum  aynı şeymidir.?

bırakın  kardeşim  Allah c.c rızası  için Kur'anı ders yapın.

risaliyeler felsefe  kitabı  gibi tercüme  edilmiştir.

tiflis-bitlis  kardeşdir  diyor

Allah c.c müslümanlar  kardeşdir diyor.

hangisi doğru.

ben cemaati  uyardım  gelin dedim bir  dersde de  yasin süresini  ders yapalım dedim.
beni kovdular.

destek  verdikleri oy kullandıkları   hükümet oldu. ilke ve inkilaplara namus  ve şeref sözü vererek göreve başladılar.devam ediyorlar.

soruyorum inklap  devrim  Kur'an ve  sünnete karşı  yapılmadı  mı ?halifelik atılmadımı  sayısız  islam müesseseleri kapatılmadı mı  ?

her  sokağa  iddia kumarını ben mi açtırdım.selametlik erbakanda  sayısal lotoyu  kurmuştu.

Allah c.c ye kul  olalım.

Allah  c.c yar  ve yardımcımız  olsun.

Kıyam
"iktidar;her yerdedir, DİRENİŞ'te...!
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #8 : 05 Mart 2010, 20:55:56 »

onuri kardeş; size sonuna kadar katılıyorum ..aynı durumları bende gördüm bunu herkes görüyor..ve yunus /66 ayeti görevim gereği hatırlatıyorum..Haberiniz olsun; şüphesiz göklerde kim var, yerde kim var tümü Allah'ındır. Allah'tan başkasına tapanlar bile, şirk koştukları varlıklara ve güçlere (gerçekte) uymazlar. Onlar yalnızca bir zanna uyarlar ve onlar ancak  zan ve tahminde bulunarak yalan söylemektedirler.'".....
duanıza da amin diyorum...wesselam!

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: