0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: yorumlarınızı beklerim  (Okunma Sayısı 459 defa)
seriyye
Üstad Üye

Allaha teslim olan eşyayı teslim alır.

« : 11 Nisan 2009, 01:34:03 »

selamun aleykum kardeşler.

""teşhirde güzellik mi var aldatmakmı""?
herkes yorumunu yaparsa inşaAllah bu konuyu derleyip makale haline getireceğiz.
Moderatöre Bildir   Logged

têkoşîn
İnsana en lazım iş, en mühim vazife, Yüce Allah'a karşı muhabbet peyda etmek ve esmasına yapışmaktır
Site Yöneticisi

« Yanıtla #1 : 13 Nisan 2009, 17:46:15 »

a.selam
Teşhirden kastınız tüm güzelliklerin kendisinden geldiği, Cemal ve Kemal sıfatların sahibi olan yüce Allah'ın vermiş olduğu nimetlerin taşıyıcısı olarak bir kimsenin kendisine verilen nimetlere mana-i harfile bakıp yaratılandan yaratana ulaşması yada O'nun esmasının cilvelerini ilan etmesi içinse muhakkak ki küfran-ı nimet yapmamak en güzelidir.Ancak teşhirde riya tehkikesi mevcut bulunduğundan herkes o teşhiri belki tam yapamaz.Burada niyet devreye girer her kul kendi niyetini bilir.

ÂmâK-ı HâYâL
. . . Lâ €dri . . .
Usta Üye

/ Kâlb-i Hâmuş /

« Yanıtla #2 : 13 Nisan 2009, 18:24:59 »

Çocuklukta yaşanmış olan geneli olumsuz ve erişkinlik yıllarında da bastırılmak zorunda kalınan dürtülerin,psikolojik bir bozukluk olarak ortaya çıkmasıdır bu teşhirden mi bahsediyorsunuz anlmadım pek  Huh? af buyurun...

Özlemek, AşK'ın Manası.. Özlenilmek, Makamıdır
seriyye
Üstad Üye

« Yanıtla #3 : 13 Nisan 2009, 21:46:39 »

amak-ı hayal kardeşim kastımız belki şu olur;yaratılanı bakan gözlerle bakacaz,nefsimize tabi olarak veya gören gözlerle mi bakacaz yaratılanı hatırlayarak

esedullah1
Yeni Üye
*

ESEDULLAH OLMAK, KAİNATA DEĞİŞİLMEZ.

« Yanıtla #4 : 20 Nisan 2009, 09:45:19 »

neyin teşir edildiğine bağlı.
Eğer bir insan Allahın yasakladığı bir şeyi teşir ediyorsa bu tabi doğru bir şey değildir.
Eğer Allahın yarattığı ve teşir edildiğinde Allahın büyüklüğünü anlayacak isek bunda bir sakınca yoktur.billhassa Allah için yapıldığı için büyük ecri vardır.
Allah razı olsun.

AllahA ÂBD VE ASKER OLANA HER ŞEY HİZMETKAR OLUR.
hamza é zemané
Yeni Üye
*

« Yanıtla #5 : 01 Mayıs 2009, 17:35:14 »

s.a. görevim icabı diyarbakırdayım.diyarbakır veya ilçelerinden kurtuluşuma vesile olacak manevi bir abi ye ihtiyacım var.tek istediğim manevi huzur. rızası için sesimi duyan bana yazsın....
ÂmâK-ı HâYâL
. . . Lâ €dri . . .
Usta Üye

/ Kâlb-i Hâmuş /

« Yanıtla #6 : 01 Mayıs 2009, 17:48:25 »

we a.s. Huh?  kardeş o manevi huzuru birileriyle konuşarakmı bulacacaksınız...siz  rehperiniz,ışıgınız  asıl size huzur verecek Kur'anı okuyun emin olun manevi huzuru bulursunuz...Rabbim yar we yardımcınız olsun..

Özlemek, AşK'ın Manası.. Özlenilmek, Makamıdır
hamza é zemané
Yeni Üye
*

« Yanıtla #7 : 01 Mayıs 2009, 18:08:13 »

a.s. amak ı hayal,o dediklerini zaten elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum.ben yalnızlığımı anlatmaya çalıştım.ne kadar dirensen de yalnız başına bir yere kadar.anlatabildim inşaAllah.
seriyye
Üstad Üye

« Yanıtla #8 : 18 Mayıs 2009, 23:41:43 »

hamza kardeşim;evvela şunu iyi bilinki,vesile imandır.insan oğlu bir dolu tüpgaz gibidir.kıvılcımın zamanı ve mekanı gaybidir.ancak tavsiyem şu olabilir tefekküre devam.bildiğimizi yapalım bilmediğimizi RAHMAN lutfedecektir inşaAllah.bu arada daha çok,YA HANNAN,YA MENNAN,YA DEYYAN,YA REZZAK ve YA HADİU ismi şeriflerini zikredelim inşaAllah.manevi eksiklikler giderilir ve ilim rızkınız artar.

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: