0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Yunus: 10/104-106 Ayetinden Çıkan Hükümler  (Okunma Sayısı 95 defa)
hamza01
Üstad Üye

TAĞUTU RED AllahA İMAN

« : 06 Temmuz 2011, 19:14:55 »

Allah (c.c) şöyle buyuruyor:

"De ki: 'Ey insanlar! Benim dinimden şüphe ediyorsanız, bilin ki ben, Allah'ı bırakıp da sizin taptıklarınıza tapmam, fakat ancak sizi öldürecek olan Allah'a ibadet ederim. Çünkü bana mü'minlerden olmam emrolundu. Ve bana, "Hanif (Allah'ın birliğini tanıyan)olarak yüzünü dine çevir; sakın müşriklerden olma" diye emredildi. Allah'ı bırakıp da sana fayda da zarar da vermeyecek şeylere ibadet etme. Eğer bunu yaparsan, o takdirde mutlaka zalimlerden olursun."

1 - Allah'tan başkasına ibadetten her halükarda uzaklaşmak gerekir. Hatta anne ve baba dahi olsalar, kişiyi bundan çevirmeye uğraşanlara asla kulak verilmemelidir. Nitekim bu gerçek Sa'd b. Ebi Vakkas'da da görülmüştü. Annesiyle olan durumu bilinen bir gerçektir.

2 - İnsanların çoğu şirki tanır ve ona buğzeder. Fakat bu yetmez. Şirki terketmek, Allah'ın istediği şekilde olmalıdır.

3 - Yaşadığı toprakları terketmek pahasına da olsa şirki açık bir şekilde terketmek gerekir. Velevki bu tağutlarla dolu ülke düşmanlıkta aşırılığa varmamış olsa da bunu yapmalıdır. Böylece kendileriyle savaş halinde olan bu topluma karşı açık bir şekilde tavrını sergilemelidir.

4 - Bütün müslümanların yukarıda geçen üç hali ciddi ve doğru bir şekilde yerine getirmeleri gerekir. Çünkü ciddiyet ve doğruluk; dini ayakta tutmanın esası ve ölçüsüdür.

5 - Bir kimse yukarıda geçen dört hali yerine getirirse illa da bir mezhebe bağlı olması şart değildir. Ölçü Kur'an ve sahih sünnettir.

6 - Bir kimse yukarıda geçen beş hali yerine getirse bile, gönlünden geçirmeksizin bir rasulden yardım istese Allah'a şirk koşmuş olur.

7 - Bir kimse yukarıdaki şartların hepsine riayet etse, Allah'tan başkasından yardım istemese bile bu şartlara riayet etmeyen kimseleri tekfir etmedikçe müslüman olamaz.

Muhammed b. Abdulvehhab / Tevhid
Moderatöre Bildir   Logged

YA BÜTÜNÜYLE ÜSTÜNLÜK VE ŞEREF YÜCE OLAN AllahA KULLUK.. YADA TAMAMİYLA ALÇAKLIK VE MAHKÛMİYET OLAN AllahIN KULLARINA KULLUK ..DİLEYEN DİLEDİĞİNİ SEÇSİN..
"Mahvolan açık bir delilden dolayı mahvolsun kabul edende açık bir delilden dolayı kabul etsin"(Enfal: 42)
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: