0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Yüreğimi geri istiyorum !  (Okunma Sayısı 439 defa)
vuslat472100
Yeni Üye
*

DÜNYAYA ESİR OLAN AZAD OLAMAZ

« : 11 Eylül 2007, 17:42:24 »

Yüreğimi geri istiyorum. Bombaların arasında kalmış kapkara bakışlara kaptırdığım sevincimi. Ve toprağa verirken bütün ailemi beraberinde gömdüğüm umutlarımı.  Biraz sevgi ve ismimi.İsmimi geri istiyorum.

Bir dağa tırmanır gibi içimde tatlı bir heyecan, korkuya karışmış biçare. Adımımı attığım çöldeki kumun itaatini. Ve sevincini babasından harçlığını alıp koşan çocuğun. Adımlarımı geri istiyorum. Sevdalara attığım adımlarımı.  Bacaklarım kopmadan önce peşinde koşturduğum hayalleri. Ve bir kuşu takip etmek istiyorum koşar adım geri istediğim adımlarla.

Tandırları geri istiyorum.  Annemin ekmek yaptığı günleri ve çamurlu suda kağıttan gemileri yüzdürdüğümüz günleri. Bu şehre bombalar yağmadan önceki çocuk parklarını ve tam parkın köşesinde simit satan bağdatlı sabbadın gülüşünü. Ve ablamı geri istiyorum ki çığlıkları hala kulaklarımı tırmalıyor götürürken siyonist askerler bilmem nereye. Çığlıkları hala kulağımda ablamın ve kimbilir kaç kere lanet okudu hayatta oduğuna ilk defa.

Demokrasi istemedim hiç. Gökten bomba bomba yağan özgürlük istemedik biz. Ve hatırlamıyorum istediğimizi amerikalılardan yağmalamasını evlerimizi, kutsal evlerimizi,camilerimizi,mabedlerimizi yıkmasını istemedik hiç. Biz amerikalıları bile istemedik ki.

Ama tüm bu olanlar bi yana. Yüreğimi geri istiyorum. Parça parça olmuş yüreğimi. Bir parçası toprak altındaki anam ve babamda. Bir parçası askerlerin zorbalıkla götürdüğü ablamda, bir parçası da parkın köşesinde simit satan bağdatlı sabbadın gülüşünde kaldı. Birleştirin ve geri getirin ne olur yüreğimi. Anamı, babamı, ablamı ve gülüşünü istiyorum sabbadın. Geri getirin. Geri getirin yüreğimi…

Muhammed YILDIZ

Düşünce İklimi
Moderatöre Bildir   Logged

Bin sene de okusam ne biliyorsun diye sorsalar bana ?
HADDİMİ BİLİRİM derim....
*ŞURA*
Yeni Üye
*

BU DAVADA ALÇAKLARA VE SATILMIŞLARA ASLA YER YOK..

« Yanıtla #1 : 11 Eylül 2007, 22:32:45 »

RAHMAN razı olsun kardeşim güzel bir konuydu

Kaç Elif mikdârınca haykırayım sevdigim

Gönlümde ummanlarca büyüyen bu

sevdamı...

Bir "He" gibi kıvrılıp, seyretsem endamını...

Beraber bir "âh" olup yükselsek ötelere,

Bilmem ki, bu sevdayı anlatmıs olur muyuz,

Kıyamette huzura çıktıgımız vakitte.
Rumeysa_
Usta Üye

Muhammed-i Sevda !

« Yanıtla #2 : 12 Eylül 2007, 00:16:45 »

Kolay mi Gidenlerin Geri Gelmesi.?

Rabbim razi olsun.
tayfun
Tecrubeli üye
**

« Yanıtla #3 : 12 Eylül 2007, 11:20:02 »

yanı başımızdaki kardeşlerimizin sevdalarının umutlarının ve kaybettiklerinin acısını kalbinde taşımayan yüreğe yazık ...

güzel paylaşım kardeşim Allah razı olsun

uyanmayı ölüm anına bırakmayın..ünlem

www.hurseda.net
mizgina_islam_
Usta Üye

« Yanıtla #4 : 15 Eylül 2007, 17:28:26 »

Yüreğimi geri istiyorum. Bombaların arasında kalmış kapkara bakışlara kaptırdığım sevincimi. Ve toprağa verirken bütün ailemi beraberinde gömdüğüm umutlarımı.  Biraz sevgi ve ismimi.İsmimi geri istiyorum
züleyha
anne.. anne bil ki kızın! ....acıların en güzelini çekmede!
Usta Üye

kıyam gününe hazır bekletlmeli güller ve yapraklar

« Yanıtla #5 : 15 Eylül 2007, 22:53:19 »

yüreğin kutlu bir mücadelenin bedeli olmuş ey ...
gittiği yerlere hayat bahşediyor şimdi
isteme onu geri.. isteme ki; nefessiz kalmasın yaşamı o yüreğin ritmine bağlı olanlar
isteme!
...ey yüreği bedel olan.. ey!

Bir duruşumuz olmalı..
Asiliğe asillik içerisinde cevap vermeli ve ardından kapanan kapılara aldırmamalı!
Bir duruşumuz olmalı..
Karanlıklardan korkmadığımızı kanıtlamalıyız semaya!
Bir duruşumuz olmalı..
Duruşumuzla ölüme hazır olduğumuzu anlatabilmeli kainâta!
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: