0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Zerre Kadar İman  (Okunma Sayısı 60 defa)
hamza01
Üstad Üye

TAĞUTU RED AllahA İMAN

« : 06 Temmuz 2011, 19:08:02 »

Enes b. Malik (r.a)'den; Rasulullah (s.a.s)'in şöyle buyurduğunu işittim demiştir:

«Kıyamet günü geldiğinde ben şefaat eder ve: «Ya Rabbi! Kalbinde hardal tanesi kadar imanı olanları cennete koy» diye dua ederim, bunlar cennete girerler. Sonra ben: «Ya Rabbi! Hardal tanesinden az imanı olanları da koy» diye şefaat ederim.

«Az bir imanı» dediği sırada ben Rasulullah'ın parmaklarına bakar gibiyim. O parmaklarını birbirine birleştirerek işaret ediyordu.

(Buhari-Müslim)

HADİSTEN NE İSTİFADE EDERİZ

Bu hadisi incelerken hadiste geçen ve birçok kimse tarafından yanlış anlaşılan bir tabir üzerinde durmamız gerekiyor.

Kalbinde hardal tanesi kadar veya bundan daha az iman bulunanların cennete girmesi. Bunu yanlış anlayan bazı kimseler, hardal tanesi kadar imanı bazı şartları eksik olan iman şeklinde yorumlayıp Allah'ın mutlaka iman edilmesini emrettiği şeylerden birisine ya da La ilahe ilAllah inancının bazı şartlarına -hatta bir yönüne- inananın cennete gireceğini iddia ettiler.

La ilahe illAllah'a iman ettiğini iddia ettiği halde kendisinde tevhidi bozucu düşünce, söz ve davranışlar bulunan kişınin kalbinde zerre kadar iman bulunmayıp müşrik ol-ğu açık bir gerçektir. Allah (c.c); bu kişilerin ölmeden önce tevbe etmeyip müşrik olarak öldükleri takdirde kendilerini asla affetmeyeceğini ve ebedi olarak cehennem azabıyla cezalandıracağını Kur’an-ı Kerim’de defalarca bildirmiştir.

Öyleyse zerre kadar iman nedir?

Zerre kadar iman; kendisini her türlü şirkten temizledikten sonra,ibadetlerini sadece Allah’a has kılan,La ilahe illAllah’ı hayatının her yönüne uygulayan kişinin bu imandan sonra işlediği amellerle zerrenin ölçüsü başlar.
Moderatöre Bildir   Logged

YA BÜTÜNÜYLE ÜSTÜNLÜK VE ŞEREF YÜCE OLAN AllahA KULLUK.. YADA TAMAMİYLA ALÇAKLIK VE MAHKÛMİYET OLAN AllahIN KULLARINA KULLUK ..DİLEYEN DİLEDİĞİNİ SEÇSİN..
"Mahvolan açık bir delilden dolayı mahvolsun kabul edende açık bir delilden dolayı kabul etsin"(Enfal: 42)
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: